9 December 2010 Thailand - Vattengympa

Här är ett klipp från Peters vattengympa.
Kämpa Linn! Haha

Kommentarer
Postat av: Anna

Hej, trillade in på din blogg då jag googlade "reseledare" ;-) En av mina stora drömmar är att bli just guide och därför har jag några frågor till dig som redan lever "drömmen"!



Är det många guider som jobbar utan reseledarutbildning, dvs den på Service & CO i Spanien (eller andra om det finns, jag vet inte?)? Jag ska studera utomlands i höst och kommer lägga mycket pengar på det, därför vill jag helst "slippa" reseledarutbildningen fastän den verkar jättekul. Jag får dock intrycket av att de flesta guider som jobbar på de stora resebolagen har gått den.



Hur stora chanser har man att få jobb som guide fast man är yngre än 21, som t.ex Apollo kräver? Borde det inte väga tyngre att ha rätt personlighet och "meriter" för jobbet oavsett ålder?

2011-03-07 @ 19:21:56
Postat av: Charlotta

Va kul att du berättar det, då vet jag att bloggen är lätt att hitta :)

Jag vet inte någon som inte har gått utbildning innan de börjar, det skulle i så fall vara om man redan har mycket erfarenhet av serviceyrket i utlandet. Då kan det kanske gå utan. Men annars så är det vanligaste att man går en utbildning.

Däremot behöver du INTE gå på service och co, som vad jag har förstått är en jättedyr kurs!

Om du ska söka, skicka in din ansökan och cv precis som på ett vanligt jobb! Du hittar anvisning om hur du söker på alla bolagens hemsidor. Nu kan jag egentligen bara berätta om hur det går till på Ving, men jag kan gissa att det är nästan på alla bolagen.

Efter du har sökt, kommer de att höra av sig om de är intresserade, och kalla dig till intervju. Blir du godkänd där, får du åka iväg på guideskola som hålls av företaget. Jag betalade 3500 kr för hela kursen, dvs 2 veckor på Mallorca på deras Sunwing-hotell. Där får man lära sig allt man behöver för en bra start på reseledarlivet och jämfört med service och co, så är det ju väldigt billigt!



21 är en rekommenderad ålder, men jag har jobbat med kollegor som är yngre. I somras jobbade jag med en tjej som var 19 till exempel. Så du har helt rätt, personligheten går före allt annat!

Lycka till med allt!

2011-03-07 @ 21:38:06
URL: http://livinginparadise.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0