White party

Här kommer lite bilder från när vi var på en festival ute i Port de Pollenca.
Det var helt fantastiskt. Alla var klädda i vitt, vita skynken och dekorationer hängde ner över dansgolvet upplyst av olika ljusspel, det singlade ner skum som såg ut som snö och i mitten på ett upphöjt bås stod DJ:n och spelade härlig musik. Drinkarna var billiga, det var härliga människor och det bästa av allt, inga turister utan bara en 100% spansk festival!

Leonardo, Linn, halva jag, Raul, Marjolein och Fernando

Jag råkade trampa på honom med högklackat :P

Alla tyckte att vi såg ut som ABBA

Linn ser lite lost ut i skummet. Jag ser bara full ut.

Fluff :)

Min ängel och jag


Min väg till reseledare (långt inlägg)

Jag tycker att det är superroligt att så många skriver och ställer frågor om reseledarjobbet. Tyvärr har jag inte kunnat svara så ofta på grund av att jag inte har haft så mycket tillgång till internet men nu har jag lyckats skriva ihop en sammanfattning om hur jag gick till väga! Så alltså, detta är till er som funderar eller är sugna på att bli reseledare:

Vad ni ska vänta er
Ända sedan jag var liten och såg reseledarna stå på flygplatsen har jag velat bli reseledare. Jag kommer ihåg att jag var avundssjuk på att de fick vara kvar på semestern men att vi bara fick vara där i en eller två veckor. Men så är det ju inte riktigt i verkligheten, det är långt ifrån semester man är på. Det är mycket jobb, speciellt om man vill bli barnledare och det måste man verkligen vara beredd på. Man ska åka med inställningen att man vill jobba mycket och flitigt. Självklart är det för värmen, kulturen och miljön man åker iväg, men det är viktigt att man är seriös och inte bara åker iväg för att festa som vissa gör. Men samtidigt som det är mycket jobb så är det endast kul uppgifter och blir man ofta bjuden på stora events, shower, båtutflykter, fester så det är en väldig lyxig vardag. Dagarna går fort och tiden flyger iväg och det är superkul!


Kvalifikationer
Man måste vara social, ha ganska mycket tålamod och kunna hantera stress och nervositet. Man får mycket träning på guideskolan och man utvecklas väldigt mycket på plats men det gäller att man har de grundläggande egenskaperna för att kunna göra ett bra jobb!

Man ska helst ha fyllt 21 år när man söker men det är inte nödvändigtvis ett krav. Jag var själv 20 år när jag sökte och fyllde inte 21 förrän jag redan hade blivit godkänd. Eftersom de skriver att man ska vara 21 år fyllda är det självklart minus om man inte är det så ni som är yngre bör vara inställda på det, men låt det inte hindra er från att söka, man vet ju aldrig!

Man måste också ha körkort. Man kör mycket bil i jobbet, speciellt om man jobbar på ett hotell som ligger långt ut.



Arbetsuppgifter
Som reseledare ansvarar man för gästerna på resmålet. Varje dag har man service och ska finnas till hands för att svara på frågor och lösa eventuella problem. Man möter gästerna på flygplatsen, håller välkomstträffar, kör utfärder och träffar gästerna på service eller vid hotellbesök.
 
Arbetar man som SunGarden har man aktiviteter för hela familjen. Det är ett tempofyllt jobb med allt från Minidisco för de minsta barnen till olika aktiviteter för de vuxna. Det finns SunGarden+ då man endast har aktiviteter och Minidisco och Sungarden då man jobbar som vanlig guide plus att man har aktiviteter och Minidisco. Det är det jag gör och tycker verkar roligast då jag vill jobba som vanlig guide och leka med barn som jag älskar att göra :)


Hur jag gick till väga
Jag gick in på vings hemsida och klickade på "arbeta hos oss"
Där stog det att man skulle skicka en ansökan så jag skrev ett CV med ett personligt brev och skickade in. Efter några veckor fick jag ett mail där de var intresserade och att de ville att jag skulle komma på intervju på deras huvudkontor i Stockholm. Det var det mest spännande brevet jag någonsin fått!
Kvällen innan intervjudagen gick jag och la mig tidigt för att vara utvilad men det slutade med att jag inte sov en blund. Jag var så himla nervös, och det hjälpte inte min nervositet att jag inte hade sovit. Men jag åkte dit med inställningen att jag skulle få jobbet, jag använde alla mina krafter för att prestera så bra som möjligt på de olika testerna och tillslut åkte jag därifrån och kände mig nöjd. Det var inte så farligt trots allt. De var väldigt trevliga, använde humor och de fick en att känna sig lugn.



Efter intervjudagen
Det tog några veckor och sedan fick jag ett mail från ving på e-posten. När jag öppnade mailet stod det den underbaraste meningen jag någonsin har läst:
Vi kan meddela dig att du är godkänd och vi tror att du har goda förutsättningar för att göra ett bra arbete utomlands för Ving.
I brevet stod det också lite mer information, att jag skulle skriva mina personliga uppgifter och att om jag fortfarande var intresserad skulle jag gå Vings reseledarutbildning At Your Service på Mallorca.


Reseledarutbildningen "At your Service"
Ca 3 veckor senare var jag på väg till utbildningen. Två superroliga veckor på Mallorca 13-27 Januari 2009. At your service har jag skrivit om här (börja lästa längst ner på sidan)


Efter kursen
När vi var färdiga med utbildningen skulle de ringa efter ett par veckor och säga om jag hade blivit godkänd och i så fall vilken tjänst jag hade fått. Tiden gick långsamt och jag släppte inte mobilen med blicken förrän det efterlängtade samtalet kom efter några veckor. De sa att de tyckte att jag passade bra som guide och jag fick tjänsten som SunGarden-guide, alltså barnledare, och det på Mallorca. Exakt det jag hade önskat! Han frågade om jag hade några speciella önskemål om när jag ville åka och eftersom jag hade pojkvän så ville jag helst vänta så länge som möjligt. Jag fick senare ett mail att jag skulle åka 13 maj, alltså lyssnade de än en gång på mitt önskemål. Sedan började 2 pirriga och spännande men samtidigt mycket sorgliga månader innan jag slutligen åkte iväg till Mallorca och började ett nytt kapitel i mitt liv.


Mina egna tips
Är ni sugna på att åka utomlands och jobba GÖR DET! Annars kommer ni att ångra er. Det är en underbar tid man har och jag har aldrig sett någon ångra sig. Det blir nästan alltid bra och nästan alla man jobbar med är utåtriktade, äventyrslystna och roliga. Även om ni inte är ute efter att jobba utomlands i flera år, utan kanske bara en säsong på några månader så är det absolut inget fel. Många börjar jobba med den inställningen. De flesta stannar faktiskt längre än de har tänkt för att det är så roligt. Och är det så att ni vill skapa en karriär inom resebranchen så finns det stora utvecklingsmöjligheter!

Det ni ska ha i åtanke är att det kan vara jobbigt att lämna familj, vänner och kanske pojkvän/flickvän. Det är många förhållanden som tar slut på grund av att en i relationen väljer att pröva sina vingar och det var jag beredd på när jag åkte. Det var ett fruktansvärt svårt val jag gjorde, speciellt för att jag hade min  pojkvän sedan 2 ½ år tillbaka men det här var en livsdröm som jag var tvungen att uppfylla. Vi försökte att få det att hålla, men efter ca en månad tog det slut. Jag ångrar det inte för en sekund, det var mitt livs bästa och viktigaste val, men jag ska inte sticka under stolen med att det var svårt att åka.

Här är en mening som stod i brevet jag fick av Ving, som har inspirerat mig och som jag hoppas kan inspirera er:
Börjar du arbeta för oss får du en minnesvärd tid i utlandet. Trots att man ibland arbetar långa dagar så är arbetet ofta förlagt i solen på en plats som många drömmer om att resa till. Istället för att dra på sig dunjackan är det bara en lättare tröja och solkräm som krävs för en dag ute

Så än en gång, är ni sugna så sök till reseledare! Självklart rekommenderar jag att ni söker till Ving. Man har bra arbetsvillkor, det är ett tryggt företag och även de högsta cheferna bryr sig om alla anställda. Jag har aldrig varit med om ett mer seriöst företag då det gäller att till exempel värna om sina anställda eller bry sig om sina kunder.


Världens bästa företag


"Semester" i Sverige.

Hej alla trogna läsare. Jag är förvånad men glad att ni hänger kvar även fast den dåliga uppdateringen!  Sorry för det men jag har inte tillgång till internet så det är min ursäkt. Jag lovar att det ska bli bättre, speciellt om jag har internet i min lägenhet på Teneriffa!
Nu sitter jag hemma hos min brorsa Fredrik och hans flickvän Maja på Gullmarsplan i Stockholm. Igår var jag ute med mina två bröder, Maja och deras kompisar på söder. Det var riktigt kul.
Dagen innan, i fredags så var jag, Erika, Johanna, Malin, Viktoria och Emelie ute men i den snobbigare delen av stockholm. Det började hos Erika där det blev väldigt många drinkar för allas del. Så lagom sliriga åkte vi in till stan där det blev ännu fler drinkar på White Room. Där var det enbart "män" med lite för mycket hårgelé och tjejer med en aning stora silikonbröst, läppar, rumpa m.m för min del. Det blev en lång kväll som gick jättefort. Kanske för att halva delen av kvällen var en enda stor dimma. Helt galet men vi hade i alla fall jättekul!
Dagen efter vaknade jag och Erika upp hemma hos henne som två riskakor. Eftersom jag har semester nu ville jag ut igår också men det var det ingen av mina vänner som orkade. Som min bror uttryckte sig: Det krävs en reseledare för att orka med det. Han kan ha en poäng där.

Ny destination

Nu är jag hemma från Mallorca! Jag vet, det kommer väldigt hastigt och utan förvarning men nu väntar nya mål! Jag har blivit erbjuden att åka till Teneriffa i vinter och självklart sagt JA! Jag kommer att jobba med Camilla, en dansk tjej som jag har blivit väldigt nära vän med och en norsk tjej, Ramona som jag umgicks mycket med på guideskolan. Vi tre kommer tillsammans att jobba på hotell Compostela Beach Club vi åker alla tre dit den 6 oktober. Så nu kan ni fortsätta följa mig i mitt reseledarliv men på en helt ny destination. Dock fortfarande i spanien, landet som jag har förälskat mig i!!

RSS 2.0