Fiesta con los conductores de wawas

Kommer ni ihåg att vi var på den glade viking med busschaufförerna för ett tag sedan? Här kommer lite bilder från kvällen som var helt galen och väldigt rolig!

Jag, Philip och Andreas med några av busschaufförerna



Vi lyckades få upp dem till dansgolvet

Men för att behålla vår coola image dansade vi inte...

...utan jobbade istället på vårt coola appearance.

...och det verkar det vara fler som gjorde

2 galna danskar som dansar en dansk dans

Världens bästa busschaufförer


Världens bästa kollegor


Come and Go

Sista natten hemma i Kalmar, mitt hem. Imorgon åker jag till Stockholm, mitt andra hem. Sedan är det bara en dag kvar tills jag återvänder till Mallorca, mitt tredje hem. Att få mig hemlös skulle nog vara en utmaning.

Sesión de fotos a bordo

När jag och Ramona var nere och tog en cocktail i hamnen kom det en man som frågade om han fick fotografera de vackraste flickorna på Teneriffa på hans lyxbåt, i utbyte mot champagne, smycken och förstasidan i ELLE.

Eller inte riktigt, men nästan om man inte räknar med den rika mannen, smycken, cocktails i hamnen eller ELLE. Nej, när vi var ute med båten Black Jack som jag har skrivit om här så tog vi en massa fina bilder som jag inte hade då jag skrev inlägget i November!







Kick-down!

TEAM Baby ;)

Uppgift: Hitta Peter på flygplatsen

Uppgift: Stå så länge som möjligt med transfermappen

Uppgift: Dyk efter skedar och bilda 2 ord av bokstäverna på skedarna

Och efter att ha avklarat listan med alla de ca 50 uppgifterna (Som till exempel hitta julblommor, få en stämpel från vårt lyxigaste hotell och ta bild av teneriffas fulaste outfit) var det äntligen dags för grillmiddag med de andra teamen!

Bland andra dummingarna från militärteamet

Som gjorde illa Ken :(

Team tourist

Team Spice Girls

Bästa teamet

Team Military

Farewell

Såhär såg reseledarna på flygplatsen ut när jag skulle åka hem igår

Så jag försökte muntra upp dem med en sång

and they got into the grooove

Separationsångest

Nu har jag precis ätit den sista måltiden med mina bästa vänner här nere, Julie och Ramona. Som jag kommer att sakna dem! Det har varit en sorglig dag idag, och jag kan bara tänka mig hur det kommer att vara imorgon när jag ska säga hej då till alla på flygplatsen. Det har varit en supersäsong med underbara kollegor och det finns många jag kommer att sakna. Men life goes on och nu, efter 167 dagar på Teneriffa åker jag till Mallorca om exakt en vecka!

  
Den här fina avskedspresenten fick jag av Ramona!


Märkligt, mysigt, magiskt

Vindar har blåsit in från Sahara och lägger hela Teneriffa i ett mystiskt dunkel. På grund av all sand så ser man varken moln eller sol på dagen och ingen måne eller några stjärnor på kvällen. Däremot är det supervarmt, till och med nu på kvällen när det annars brukar vara kyligt. Man märker inte av sanden, det är mest som en dimma, så när solen gick ner var hela himmelen i ett röd-lila sken jag aldrig har sätt förr. Jag tror det är afrikansk magi i luften...

Roadtrip

I Lördags var jag, Andreas och Philip på en roadtrip. Vi åkte till Candelaria och såg den svarta madonnan, till en strand med sand importerad från Sahara, såg Operahuset i Santa Cruz som ser ut som det i Sydey och åkte till sist upp till vulkanen Teide för att se solnedgången över molnen och komma 3500 m närmare alla miljarder stjärnor man ser därifrån på natten. Det var den vackraste solnedgång jag har sett!






















ABBA Night

Igår var vi bjudna på underhållning och trerätters middag på SunPrime. Det var några av Sunwing-showartisterna som har en "turne" med en Abba show. De var både duktiga och roliga och sjöng många av abbas låtar under hela kvällen. De sjöng till och med några låtar från musikalen Chess som B&B har skrivit. Ni som känner mig vet precis hur mycket jag älskar musikaler så det tyckte jag om!
Tyvärr så hade jag nästan inget batteri på min kamera så jag kan bara dela med mig av en bild som jag hann ta innan kameran dog, och det är på mig och Jonas (som jag också ska arbeta med på Mallorca) innan showen.



Mini-karneval

Just nu pågår karnevalen i Los Christianos. För några veckor sedan var det karneval i Santa Cruz, den andra största i världen. Den åkte jag också självklart på, eller rättare sagt jag höll utflykt för gästerna upp till karnevalen så därfifrån har jag också bilder som ni självklart ska få se - så fort jag har listat ut hur man lägger över bilder från mobilen till datorn, hehe. Så länge kan ni få se lite bilder från när jag, Ramona och Julie var på den i Los Christianos! Den var ganska liten och jag skulle inte riktigt kalla det för karneval, snarare för tivoli, men hur som helst hade vi väldigt kul!


Den vill jag åka!

Eller ska vi verkligen..?

Vi åkte!

Jag blev ganska medtagen av turen, som ni kan se på sminket

Sedan var det dags för nästa åkattraktion

Den tyckte Julie var kul!

Övervikt...?

Nu börjar det dra ihop sig. Idag är det bara två veckor kvar tills jag sitter på planet hem till sverige för att ha en vecka hemma innan jag åker till Mallorca.
Tyvärr innebär alltid hemresan en del komplikationer. Man måste säga hej då till sina vänner och kollegor som man har spenderat varje dag med, man måste lämna det hem man har haft i ett halvår och sist men inte minst, man måste ta med sig allt man har samlat på sig: I mitt fall, kläder. Affärerna Zara, Bershka, Stradivarius och Mango kommer alla från spanien och det betyder att det finns ganska många av dem här omkring. (Ia alla fall jämfört med sverige) Något som inte hjälper då man ska hålla i pengarna och försöka hålla sig till två resväskor hem.
Igår var jag och Ramona på Loro Parque. Eftersom man bara åker upp med gästerna och är där medan de går i parken i 6 timmar så tänkte vi att vi kunde åka till ett shoppingcenter. Där fanns alla de ovannämnda affärerna plus massa mer så jag vet inte riktigt om det var en bra idé att åka dit 2 veckor innan det är dags att åka hem, nu när jag tittade igenom vad jag hade köpt. Å andra sidan är ju det mesta allt ganska nödvändigt nu till sommaren och framför allt assnyggt. 

Beachbag, Bikini och Marintröja: Zara.

Plånbok, örhängen, turkos ring: Mango. Tröja med axelsmycken: Zara. Silverarmband: Pimkie. Skor: Bershka. Ring med blommor: Stradivarius


Tröja med spetsaxlar: Zara. Klänning med spetsöverdel, Leopard-diadem, Flätat hårband: Bershka. Långt halsband: Pimkie.

Och med tanke på att det endast är en liten del av det jag har shoppat här på Teneriffa så tänkte jag att det var bäst att köpa en till resväska. Något som Andreas tyckte var jättekul med tanke på att jag skulle kunna smuggla hem en mindre val i den.


Så nu kommer jag alltså att åka hem med tre stora resväskor, handbagage plus en guitarr. Tur att min snälla pappa åker hela vägen från Kalmar till Malmö för att hämta mig på flygplatsen!

Fest på den glade

Så var det dags för fest på vikingen med alla guiderna plus busschaufförerna. Det blir en upplevelse!

Guideliv

Jag hittade en artikel som en av mina kollegor Robin som jag jobbade med i sommar står med i. Artikeln handlar om en journalist som är förklädd till reseledare för Ving, tillsammans med sin turistförklädde fotograf. Artikeln är jättekul och beskriver en guides vardag i egypten. Nu har jag inte arbetat i egypten, men det låter verkligen hårt när han beskriver det. Visst ligger det mycket sanning i det han skriver, men bli inte skrämda ni som funderar på att bli reseledare, han är ju trots allt en journalist.

Klicka på bilden för att komma till artikleln


¿Quién era yo?

Med en påminnelse från Yasmine ska jag ju självklart avslöja vem jag föreställde på maskeraden!
Nej, det var varken Magnus Uggla eller Obama på en ledig dag..






Jag var Beyonce aka. FOXY från Goldmember!



Okej. Från början fick jag idén om att vara Melanie B, men när jag sedan var klar med min makeover såg jag, och många andra, den slående likheten mellan mig och Foxy Cleopatra, så det blev den stjärnan jag strålade som på hollywoodfesten!

Por cierto

För ett par dagar sedan kom min chef och sa att hon måste snacka med mig. Shit tänkte jag, eftersom jag alltid blir nervös när folk inleder med den meningen. Men det visade sig att Sungarden-chefen i stockholm hade skrivit ett mail till min chef där hon erbjöd mig platsen som SunGarden Lead på Mallorca!

Jag hade redan fått mitt första val som var vanlig Sungarden guide (Ni vet det jag alltid har jobbat med, aktiviteter m.m) på SeaClub och skulle egentligen åkt dit i april, men nu när jag istället har fått ny tjänst som lead, åker jag till Mallis redan den 27 Mars!

Jag har inte arbetat som Lead förut så jag kan ännu inte förklara exakt vad det är jag ska göra men såhär står det i beskrivningen av tjänsten:
Som lead ansvarar du för att planera och genomföra aktiviteter och arrangemang för barn och vuxna på hotellet. Huvuduppgifter är att säkra den familjära och trevliga stämning som ska råda på SunGarden. Du är kontaktperson till servicechefen på resmålet. Vi ser gärna att du som SunGarden Lead har tillräckliga kunskaper för att kunna fungera både som Sports- och Children Host.
Det kommer bli så kul! Jag längtar redan.


SeaClub


Helt normalt

Party like a rockstar guide


Personalresa till Hollywood

Som ni kanske kommer ihåg från ett gammalt inlägg var alla reseledare från Ving, Fritidsresor, Apollo och Solresor var inbjudna till maskerad i Januari. Det var en vild natt med proffsfotografering, massa lekar, specialdrinkar och framför allt tokiga reseledare!


















RSS 2.0